Drukspil med kort — 06 august 2011
Vandfald / Gud

Drukspillet Gud eller også kaldet Vandfald er et meget kendt drikkespil i Danmark. Det er meget brugt til fester og forfester, hvor man har det super sjovt med spil og alkohol. Mange kender spillet, men hvordan er det nu præcis reglerne er. Her på siden kan du læse alt om hvilke regler der er i GUD / Vandfald drukspillet.

Hvor mange deltagere skal man være?

Det er ubegrænset hvor mange spillere der kan deltage i GUD / Vandfald drukspillet, dog skal man mindst være 2, men det er selvfølgelig sjovere hvor flere man er. Vi vil anbefale man er mellem 4-8 personer.

Hvad skal vi bruge for at spille?

 • En flaske uden låg, vi anbefaler en ølflaske.
 • Et normal sæt spillekort – Sørg for alle kortene er der
 • Alle deltagere skal have alkohol klar (Øl, mokai, somersby eller hvad man er til)

Hvad går spillet ud på?

I skal på midten af bordet stille en flaske. Rundt om den flaske skal i ligge alle kortene med bagsiden op af hulter til pulter. Man skiftes til at trække et kort og skal udføre funktionen ved kortet, det kan f.eks. være at man skal drikke 5 slurke af sin drink. Når funktionen er udført skal man forsigtigt ligge kortet op på flasken. Vælter man bunken med kort på flasken skal man bunde en genstand.

Hvad er reglerne for Gud / Vandfald drukspil?

Hver kort har sin funktion. Nedenunder finder du en overskuelig liste over hvad hver korts funktion er. Vi anbefaler at i printer reglerne ud, for det kan godt være svært at huske alle de regler.

Vandfald / Gud drukspil regler – Kortenes funktioner:

Sort kort: 2-5 – Drik selv det antal slurke der står på kortet

Rødt kort: 2-5 – Vælg en modstander der skal drikke de antal slurke, som kortet viser. Straffen kan uddelles til flere deltagere, men det er helt op til personer der har trukket kortet.

Rødt eller sort kort: 6 – Den person der trækker kortet får lov til at bestemme en regel, for noget man skal gøre inden man drikker. Det kan f.eks. være at man skal klappe i hænderne 3 gange inden man drikker sine slurke. Glemmer man at gøre det skal man drikke dobbelt op af det man rigtig skulle.

Rødt eller sort kort: 7 – Her gælder det om at være lidt kvik, for nu skal 7 tabellen bruges. Første mand starter med at sige 1, næste 2 osv. og sådan kører det rundt. Når man når til et tal der er med i 7 tabellen eller hvor tallet 7 indgår i f.eks. 17, skal man istedet for tallet sige BOM! – Glemmer personen at sige BOM! skal personen som straf drikke 7 slurke.

Rødt eller sort kort: 8 – Dette kort er et såkaldt tissekort eller rygekort, som giver dig lov til at forlade spillet for at gå på toilet eller for at ryge. Kortet kan kun bruges én gang.

Rødt eller sort kort: 9 – Mærkeleg: Her skal personen der trækker et kort sige et emne. Det kan f.eks være bilmærker. Første spiller starter med at sige et bilmærke, den næste siger et andet bilmærke og sådan skiftes man til at sige et bilmærke endtil man ikke kan komme på flere. Den person der først ikke kan komme på flere skal drikke 9 slurke.

Rødt eller sort kort: 10 - Trækker du 10 må du bestemme en regel. Det kan f.eks. være at man ikke må sige fornavne når man siger noget. Kommer man alligevel til det skal man drikke 5 slurke. Når en ny deltager trækker 10 må personen bestemme en ny regel og den forrige regel gælder ikke mere.

Rødt eller sort kort: Knægt – Her er reglen at alle drenge der deltager i spillet skal bunde deres genstand, ligegyldigt hvor meget der er tilbage.

Rødt eller sort kort: Dame – Her er reglen at alle piger der deltager i spillet skal bunde deres genstand, ligegyldigt hvor meget der er tilbage.

Rødt eller sort kort: Konge – Dette er spillets absolut bedste kort. Personen der trækker dette kort er spillets konge. Det vil sige at det er ham/hende der kan bestemme “alt”. Han kan f.eks. sige at den næste person der siger et ord der begynder med bogstavet “S” skal drikke 5 slurke. Magten frafaldes først fra personen når en anden deltager har trukket en konge.

Rødt eller sort kort: Es – Trækker man kortet Es skal alle de resterende deltagere bunde deres genstand.

Vurdering af drukspillet Gud / Vandfald:

Vi synes uden tvivl at drukspillet Gud eller også kaldet Vandfald er et de fedeste drikkespil der findes. Det er et super sjovt drukspil til festen eller forfesten.  Det gode ved spillet er at man kan være mange deltagere, så alle kan være med istedet for der er nogle der sidder udenfor. Det er et underholdende spil, hvor du både kan have det rigtig sjovt, samtidig med at blive ret fuld. Det er et drukspil der skal prøves!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.2/10 (202 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +17 (from 45 votes)
Vandfald / Gud, 7.2 out of 10 based on 202 ratings

Tags:, , , , , , , ,

Andre Drukspil

(2) kommentarer

 1. I mangler lidt at skrive hvad der sker når der er vandfald ;) og hvad der sker hvis man vælter bunken ned fra flasken

  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: 2.5/5 (10 votes cast)
  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: -4 (from 6 votes)
 2. hov undskyld! jeg overså det!

  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: 3.2/5 (5 votes cast)
  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: 0 (from 6 votes)

Skriv en kommentar

*